Пояс-миостимулатор Е3

Image
Миостимулаторът Nuga Best е направен от бял релефен материал с кафяв кант и изглежда много стилно. От вътрешната страна на колана са прикрепени турманиеви пластини, между които са електродите, по които минава нискочестотен ток.

Пулт за управление

С помощта на пулта за управление, който е монтиран в корпуса на пояса, можем да регулираме интензивността на въздействие на нискочестотния ток.

На горния дисплей върху хоризонталния панел се показва състоянието на батерията (до каква степен е заредена), индикация за оставаща батерия, състояние за интензивност, оставащо време за работа на пояса, на апликаторите и червения светодиод.

Поясът Е3 укрепва коремните мускули, които поддържат вътрешните органи и гръбначния стълб в правилна позиция. Едновременно с това се стимулира перисталтиката на стомашно-чревния тракт и се възстановява способността на жлъчно-извеждащите пътища да се свиват.

Image
Image

Нискочестотни апликатори

Дизайнът на накладките е под форма на малки чашки, тази форма позволява да се използват върху големи участъци от тялото. Нискочестотните апликатори се прикрепят към тялото и с помощта на микроток облекчават болката на проблемните участъци. Приспособленията могат да се използват за раменете, гърба, корема, коленете и китките.

Режим на червения светодиод

Дизайнът на накладките е под форма на малки чашки, тази форма позволява да се
използват върху големи участъци от тялото.

Нискочестотните апликатори се прикрепят към тялото и с помощта на микроток
облекчават болката на проблемните участъци. Приспособленията могат да се използват за раменете, гърба, корема, коленете и китките.

Удивителен камък на живота

Така, без да преувеличаваме, можем да наречем турмания, въз основа на който е създаден миостимулатора Е3. Турманиевата керамика - това е ноу-хау на южнокорейската компания на Nuga Medical, в състава на която има турмалин, германий, елван и вулканични скали.

Турманият притежава много полезни свойства, които действат благотворно върху организма на човека. Способността да излъчва дълговълнови инфрачервени лъчи и отрицателно заредени йони правят турманиевата керамика уникален материал.

Image
Image

Миостимулация

Миостимулацията е отдавна известен оздравителен метод, при който се прилагат
различни импулсни токове с ниска честота. Тя се използва във физиотерапията, за да се въздейства върху увредени нерви и мускули, а също така и върху гладката мускулатура на вътрешните органи.

Благодарение на изразения си козметичен ефект, миостимулацията е популярна и сред жените, и сред мъжете. Наричат я още „мързелива гимнастика“: човек не се движи, а мускулите му работят. Върху нервните окончания се подава импулс с помощта на електроди и мускулите започват активно да се съкращават. В резултат се подобрява кръвообращението и лимфопотока, активира се обмяната на веществата. Съвкупността от тези фактори спомага за разграждане на мастните отлагания и намаляване на количествата на целулитните клетки. Миостимулация въздейства преди всичко върху зоните, които най-много се
нуждаят т отслабване, и придава красива форма на бутовете и бедрата.

С помощта на Е3 може да се „доберем“ до мускули, които са дълбоко разположените, затова е трудно да се натоварят и заставят да работят. При миостимулация мускулите работят със 100% от способността си за съкращаване,
докато произволното им съкращаване е с 30% от потенциала за това.

Поясът Е3 ще помогне:

 • да укрепим мускулите, да се повиши техния тонус и еластичност;
 • да намалим мастните отлагания;
 • да подобрим обмяната на веществата;
 • да възвърнем здравината и еластичността на кожата;
 • да намалим болката с помощта на нискочестотните апликатори.

Въздействието на турманиевия миостимулатор помага да изчистим червата от фекални камъни и усилва перисталтиката. Стимулацията на дебелото черво е много ефективна при запек, метеоризъм, дисбактериоза, нарушено храносмилане.

“Мускулна радост”

Слаби токове с ниска честота се подават към електродите, допиращи се до тялото. Различни видове импулсни токове последователно се сменят един с друг: първо слабо въздействие, после то се усилва и отново се намалява.

Импулсите са с различна сила и продължителност, което изключва привикване натъканите към тези въздействия и повишава ефективността им. Формата и честотата на импулсите е сходна с импулса на нервните клетки в човешкия
организъм. Импулсите имитират сигнали от мозъка и довеждат до последователни цикли „съкращаване-отпускане“ на мускулите.

По време на миостимулацията се появява приятно усещане, което се нарича „мускулна радост“ на тялото, даващо усещане за лекота иувереност.

Поясът Е3 може да се използва в областта на корема и талията, бутовете и бедрата; с негова помощ се укрепват мускулите в раменния пояс, кръста и в дъното на малкия таз. Миостимулацията се прилага също при остеохондроза и сколиоза за разхлабване на пренапрегнати мускули. Тази процедура помага
да се възстановяват слаби мускули в предната стена на корема при жените.

Редовното използване на миостмулатора, правилното хранене, ежедневното физическо натоварване или спортуване във фитнес-клуба не само ще оздравят организма ви, но и ще изваят вашата фигура.

Стабилния резултат се достига бавно, но той зависи от индивидуалните характеристики на организма, състоянието на мускулите и излишните килограми. Спортуването ще даде по-добри резултати, ако към тренировките
добавим и миостимулация.

Image
Image

Е3 против целулита

Миостимулацията е една от основните процедури в антицелулитната програма. 80-95% от представителките на прекрасната половина на човечеството са запознати с целулита и по всякакъв начин се опитват да се справят с него.

Мастната тъкан се състои от множество клетки адипоцити, които имат способността да правят запаси под формата на мазнина. Адипоците могат да увеличат своя обем няколко десетки пъти за сметка на натрупаната мазнина. Тези натрупвания се намират затиснати между фиброзните влакна. Така се сформират труднопремахващите се отлагания под формата на "портокалова" коричка, която досажда на много жени.

Венозният и лимфопотокът по притиснатите съдове се затруднява, образуват се отоци в подкожната тъкан, кожата губи своята гладкост и става неравна. Целулитът се появява по бедрата, корема, бутовете, горните части на ръцете и краката.

Една от причините за възникване на този козметичен дефект са хормоналните нарушения: дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези, нарушение на работата на щитовидната и задстомашната жлези. Целулит може да се появи при жени в период на "хормонални вълнения": по време на полово съзряване, бременност или менопауза.

Електрическите импулси карат мускулните влакна рефлекторно да се съкращават без усилие от наша страна. При това се съкращават не само
клетки на скелетната мускулатура, но и мускулни клетки на съдовете, основно на вените. На мястото, където използваме пояса, се усилва кръвотока, подобрява се лимфодренажа, излиза излишната неусвоена вода.

Особено ефективно се стимулира лимфообращението на вътрешните органи при ползване на пояса Е3 в областта на коремните мускули. Съкращаване на мускулните клетки на червата спомага да се изчисти стомашно-чревния тракт от шлаки.

Как да ползваме E3

 1. Леко навлажнете с вода салфетка, сложете я върху тялото и отгоре поставете пояса Е3.
 2. Натиснете копчето старт/стоп на пулта за управление, включете на режим ниски честоти.
 3. Регулирайте интензивността с натискане на копчетата ▲, ▼, на дисплея се отразяват в цифри силата на работа. Интензивността се регулира от
  0 до 20 степени, при едно натискане се променя с едно деление.
 4. Ако натиснете копчето старт/стоп по време на сеанс, то той се прекратява и влизате в режим изчакване.
 5. Времето на работа на прибора е органично, през 20 минути той автоматически се изключва.

Съвети към ползвателите

 • Преди ползване на пояса внимателно се запознайте със инструкциите.
 • Преди сеанс на миостимулация трябва да мине поне един час от последното хранене.
 • След ползване на нискочестотния пояс в областта на корема е желателно да се изпива по една чаша чиста вода за стимулиране на лимфодренажа.
 • Продължителността и интензивността на процедурите трябва да се увеличават постепенно.
 • След ползване на Е3 избършете вътрешната повърхност на пояса със суха, мека тъкан или салфетка.

Ограничения при ползване на пояса

Ограничава се ползването на нискочестотния пояс при проблеми и състояния:

 • остра фаза на заболяване;
 • наличие на кардиостимулатор;
 • при висока температура;
 • бременност;
 • психоза;
 • гнойни кожни заболявания;
 • маточни и стомашно-чревни кръвотечения;
 • места където има тромбофлебит;
 • не трябва да прилагаме пояса върху пресни рани след операция;
Image
Image

Нискочестотни апликатори

 1.  Намокрете гъбата, изстискайте и я сложете в апликатора.
 2.  Сложете апликатора на желаното място и силно натиснете.
 3.  Натиснете копчето за захранване на пулта за управление, ще чуете сигнал, лампичката за захранването ще замига със зелена цвят и дисплеят ще се включи. Време за работа 20 минути, след това настъпва режим изчакване.
 4.  Свържете кабела на апликаторите към основния корпус.
 5.  Натиснете копчето старт/стоп на пулта.
 6.  Регулирайте интензивността с копчетата ▲, ▼.
 7.  Ако искате да спрете сеанса, натиснете копчето старт/стоп.
 8.  Ако приборът не се използва, изключете го с копчето старт/стоп.

Технически параметри

Име на изделието - Electric massager E3.
Производител - Nuga Medical Co., Ltd, Корея.
Тегло на изделието - 1,14 кг.
Размери - 220 × 115 × 34,5 мм.
Електрически параметри - АС 100-240 V ~, 50-60 Нz.